Изтича срокът за кандидатстване в първа група в детските градини в Търговище

By 24 Април 2024 Прочетена 536 пъти 0
Графикът на дейностите по приема е публикуван в раздел "Администрация - Дейности - Хуманитарни дейности - Образование". Графикът на дейностите по приема е публикуван в раздел "Администрация - Дейности - Хуманитарни дейности - Образование". Снимка: КИС 13

На 30 април изтича срокът за кандидатстване за прием в първа група в детските градини в Търговище за учебната 2024/2025 г.

Заявление за участие в класирането може да се подава от родителите на място в избраната детска градина или на електронната поща на съответното заведение.

358 са обявените свободни места за прием. Те са разпределени в 13 групи в десет детски градини. По две първи групи са планирани в Детска градина №1 "Веселушко", Детска градина №2 "Осми март" и Детска градина №11 "Звънче".

Класирането на децата ще се извършва чрез прилагане на водещ и допълнителни критерии. Водещ критерий е близостта на детската градина до постоянния и/или настоящия адрес на детето. За целта са определени прилежащи райони към всяка от сградите на десетте детски градини. Родителите ще могат да подават заявления за прием на децата и в заведения, които са извън прилежащия им район. В тези случаи обаче те ще бъдат приемани, ако след класиране на всички от прилежащия район, има останали свободни места.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

С преференции при приема в първа група ще се ползват децата, с постоянен и/или настоящ адрес в прилежащия район от поне две години. Допълнително точки при класирането ще получават деца с един или двама починали родители, деца на работещи родители или студенти, деца с неизвестни родители и такива, които са посещавали яслена група към същата детска градина, и други.

Наредбата за условията и реда за прием в детските градини, карта на прилежащите райони и образци на всички необходими заявления могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Търговище.

Графикът на дейностите по приема е публикуван в раздел "Администрация - Дейности - Хуманитарни дейности - Образование"

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 24 Април 2024 13:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net