Контейнери за текстилни отпадъци са монтирани в кварталите Въбел и Бряг в Търговище

By 24 Април 2024 Прочетена 505 пъти 0
На фронталната им част е описан начинът на употреба. На фронталната им част е описан начинът на употреба. Снимка: КИС 13

Два нови контейнера за текстилни отпадъци са разположени в кварталите Въбел и Бряг в Търговище.

Във Въбел съоръжението е монтирано срещу кметството, на ул. "Д-р Петър Берон". В Бряг контейнерът се намира на ул. "Велес".

Контейнерите са идентични с вече поставените в Търговище. Те са в бял и зелен цвят и са с вместимост от 1,3 куб. м. На фронталната им част е описан начинът на употреба.

Припомняме, че в контейнерите може да се изхвърлят облекло, аксесоари, обувки, хавлиени кърпи, пердета, завеси и други изделия от текстил и кожа.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Важно изискване е всички текстилни или кожени предмети да бъдат предварително опаковани в затворена торба или плик. Поставянето на ненужните дрехи и обувки в контейнерите става чрез барабанен механизъм, който ограничава достъпа до вътрешната част на съоръжението. Забранено е изхвърлянето на всякакви други видове отпадъци в контейнерите.

Заедно с новите, общият брой на контейнерите за текстил в Търговище става 14. Списък на всички точки, в които са разположени те, е публикуван в сайта на Община Търговище: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/activities/environment/otpadaci

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net