Патриотичен флашмоб и фолклорна инициатива организират на 3 март в Търговище

By 23 Февруари 2023
Патриотичен флашмоб и фолклорна инициатива организират на 3 март в Търговище Патриотичен флашмоб и фолклорна инициатива организират на 3 март в Търговище Постер: Община Търговище

Община Търговище организира програма за отбелязване на Националния празник на Република България, 3 март и 145 г. от Освобождението на страната ни от османско владичество.

Проявите ще започнат в 10:30 часа с отслужването на молебен за здраве и просперитет на българския народ в храм „Св. Йоан Рилски“.

В 11:15 часа пред паметника в парка „Боровец“ ще бъдат положени венци и цветя в памет на загиналите за свободата ни.

Патриотичен флашмоб на площад „Свобода“ пък ще представят в 11:45 часа възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“, I СУ „Св. Седмочисленици“ и II СУ „Проф. Никола Маринов“. С балони, в цветовете на българския трибагреник, учениците ще оформят по атрактивен начин националния ни флаг.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В програмата ще вземе участие и Духовият оркестър към Общината.

На площада кметът д-р Дарин Димитров ще отправи поздрав към всички съграждани, а в минутите след 12:00 часа ще се извие голямо празнично хоро. То ще бъде поведено от Фолклорен клуб „Омая“ в рамките на тяхната инициатива „Съпреживяването „Да се хванем на хорото“.

Честванията ще приключат в 19:00 часа, с празнична заря на площад „Свобода“.

По традиция отворен за посещения с вход свободен в празничния ден ще е Регионалният исторически музей.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Четвъртък, 23 Февруари 2023 16:18