Пожар унищожи част от покрива на Първо ОУ "Христо Ботев" в Търговище

By 20 Ноември 2017 Прочетена 2858 пъти 0

Пожар изпепели част от покрива на Първо основно училище "Христо Ботев" в Търговище. Сигналът е получен след 01:30 часа тази нощ.

На мястото на инцидента са били изпратени 20 служители на пожарната с 3 автомобила. Гасенето на пламъците е продължило до 04:30 часа сутринта.

По първоначални данни са унищожени около 1200 кв.м. покривна конструкция. Няма пострадали хора. Все още обаче не се знае дали при пожара са били нанесени и други щети.

Припомняме, че на сградата се извършва основен ремонт по оперативна програма "Региони в растеж" на стойност около 4 милиона лева. Докато траят строителните дейности, учениците се обучават в сградата на Трето основно училище в града. 

Според директора на Първо ОУ "Христо Ботев" Димитър Алексиев пожарът може да забави ремонта. Той е уверен и че от фирмата изпълнител са предприели всички мерки за осигуряване на безопасността на строителния обект.

Извършен е оглед на местопроизшествието от оперативно-следствена група от Районното управление на полицията в Търговище. Причините за възникване на пожара се изясняват.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net