Попово и Опака се присъединяват към ВиК асоциацията в Търговище

By 30 Ноември 2017 Прочетена 2120 пъти 0

Присъединяват общините Попово и Опака към Асоциацията по ВиК в обособена територия Търговище.

Това решиха днес общинските съветници на редовното заседание на местния парламент, което КИС 13 излъчи НА ЖИВО. Окончателното решение обаче ще се вземе на Общото събрание на Асоциацията, което е насрочено за 7 декември.

Това се налага, за да могат да се ползват средства по европейски програми за подобряване на състоянието на ВиК мрежата, обясни кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров.

Възникна въпрос дали след присъединяването на двете общини, Търговище ще може да защитава интересите си, заради намаляването на дела на Общината в Асоциацията. Д-р Димитров заяви обаче, че инвестициите, които могат да се правят по ВиК мрежите в областта с евросредствата са възможност, която не бива да се изпуска.

На днешната сесия беше гласувано и преустройството на общинско мероприятие "Ученическо и столово хранене" в общинско предприятие. Промяната на статута се налага с цел синхронизиране с актуалното законодателство, тъй като бюджетното мероприятие е остаряла правна форма. Докладната записка бе приета с пълно единодушие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net