Удължават срока на процедурата за избор на съдебни заседатели към Районния съд в Търговище

Удължават срока на процедурата за избор на съдебни заседатели към Районния съд в Търговище Удължават срока на процедурата за избор на съдебни заседатели към Районния съд в Търговище снимка: КИС 13

Удължава се срокът на процедурата за подбор на кандидати за съдебни заседатели към Районния съд в Търговище до 26 септември, включително.

Причината е малкият брой на подадените заявления. Определеният брой на заседателите за Търговище е 33, като едва 9 души са заявили желание.

Припомняме, че кандидатите трябва да са на възраст между 21 и 68 години и да имат настоящ адрес в общината. Те трябва да са със завършено най-малко средно образование, да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията, както и да не страдат от психически заболявания.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Съдебни заседатели не могат да са лица, изпълняващи същите функции в друг съд; общински съветници от съдебния район, за който са избрани; участващи в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели; работещи в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата на национална сигурност, намиращи се в съдебния район, за който са избрани, посочват от общината.

Кандидатите трябва да имат предвид, че не могат да бъдат избирани за повече от два последователни мандата към Районен съд – Търговище.

Документите се подават лично от кандидатите в Центъра за административно обслужване на Община Търговище.

Образци на документите и информация за процедурата са публикувани в сайта на Община Търговище, раздел "Общински съвет – Съобщение на Общински съвет".

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 21 Септември 2023 17:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net