Започна монтирането на коледната украса в Търговище

By 01 Декември 2017 Прочетена 1758 пъти 0

Започна монтирането на украсата за коледно-новогодишните празници в Търговище.

Закупени са нови елементи за обогатяване на дневната визия на градската елха. Тази година ще бъдат украсени и нови кътове: около Драматичния театър и площад "Стоян Мавродиев". Ново дизайнерско решение ще заблести и на сградата на Общината.

В ход е поставянето и на украсата по входните артерии на Търговище, с чийто монтаж е ангажирано общинското предприятие "Флора".

Тържественото запалване на светлините на коледната елха пък ще се състои на 6 декември. Празникът ще започне в 17:00 часа на площад "Свобода". В програмата участие ще вземат състави от Центъра за младежки дейности и инициативи в Търговище.

Междувременно от Общината обявиха конкурс за коледна украса. Целта е да се ангажира общността, а не само кметовете или читалищата в населените места.

В категорията за частни домове могат да участват всички жители на общината, които украсят фасадите и дворовете на домовете си. Наградите за населените места ще бъдат съответно 500 лв. за първия класиран, 200 за второ място и 100 лв. поощрителна награда. Те ще бъдат връчени само след протокол от кметския съвет или читалищното на населеното място и срещу фактура за изразходването на сумата от премията. Тя трябва да се използва за цели, свързани с обогатяване на украсата или за закупуване на парково и друго обзавеждане или оборудване, което да се ползва от селото или квартала.

В категорията за жилищните обекти наградата за победителя е предметна, с равностойност 200 лв.

Заявки за участие в конкурса ще се приемат до 15 декември. Специална комисия, назначена със заповед на кмета д-р Дарин Димитров ще класира победителите. Тя ще обходи населените места и адресите, за да определи призьорите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net