Започва сформирането на екипите за задържане на учениците в област Търговище

By 02 Август 2017 Прочетена 2290 пъти 0
В Търговище се проведе работна среща относно изпълнението на решение на Министерски съвет относно създаването на Механизъм за съвместна работа на институциите по задържането в образователната система на ученици, които се намират в задължителна предучилищна или училищна възраст В Търговище се проведе работна среща относно изпълнението на решение на Министерски съвет относно създаването на Механизъм за съвместна работа на институциите по задържането в образователната система на ученици, които се намират в задължителна предучилищна или училищна възраст Областна администрация - Търговище

В Търговище се проведе работна среща относно изпълнението на решение на Министерски съвет относно създаването на Механизъм за съвместна работа на институциите по задържането в образователната система на ученици, които се намират в задължителна предучилищна или училищна възраст.

Тя се проведе в Областна администрация, а на нея присъстваха областният управител Митко Стайков, началникът на РУО – Търговище Стефан Станчев, както и представители на ОДМВР – Търговище, „Социално подпомагане“, ГРАО, Бюрото по труда и представители на петте общини в област Търговище.

Според решението на Министерски съвет за всяко населено място с училище трябва да се създават екипи за съвместна работа на институциите за обхващане и задържане на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Тези екипи ще се наричат „Екипи за обхват“.

На работната среща стана ясно, че вече е започнало определянето на районите на компетентност на всеки един от тях, а до 15 август представителите на институциите трябва да изпратят до РУО своите предложения за участници в екипите.

В което населено място учебните заведения са повече от едно, РУО решава колко екипа да се създадат, като в тях задължително ще участват представители на пет институции – РУО, Община, МВР, „Социално подпомагане“ и училището в населеното място.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net