Великотърновският университет отбеляза своя патронен празник

By 11 Май 2017 Прочетена 1962 пъти 0

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Кирил и Методий започна патронният празник на Великотърновския университет.

Тържеството уважиха вицепрезидента на България Илияна Йотова, заместник – министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, новоназначеният областен управител на Област Велико Търново Любомира Попова и председателят на Общински съвет – Велико Търново Венцислав Спиридонов.

В приветствието си към присъстващите ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов изрази задоволството си от развитието на висшето училище.

В словото си вицепрезидентът Илияна Йотова честити празника на всички и заяви, че всеки, който е част от Великотърновския университет трябва да е горд.

На празника присъства и ректорът на университета в периода 1999 - 2007г. проф. д-р Иван Харалампиев. Той произнесе слово за делото на светите братя Кирил и Методий.

Великотърновският митрополит Грирогой отслужи тържествен благослов.

Празникът завърши с концерт на студенти от специалност "Педагогика на обучението по музика" във Великотърновския университет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net