Пожар в селскостопанска постройка в Омуртаг нанесе щети, но се размина без пострадали

By 02 Юни 2021 Прочетена 2433 пъти 0
Пожар в селскотопанска постройка в Омуртаг нанесе щети, но се размина без пострадали Пожар в селскотопанска постройка в Омуртаг нанесе щети, но се размина без пострадали снимка: КИС 13 / архив

Вчера около 09:30 часа в Районното управление на полицията в Омуртаг е получен сигнал, че в стопанска постройка в Омуртаг е избухнал пожар.

Постройката е собственост на 52-годишна жена. От Областната дирекция на МВР в Търговище съобщават, че огънят бързо се разпространил и в съседна постройка, която е собственост на 47-годишен мъж.

В резултат на инцидента са унищожени около 40 кв.м. покривна конструкция, като огънят е повредил и мотоциклет, собственост на същия мъж, както и 5 куб.м. дърва за огрев.


Пожарът е погасен от два екипа служители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Омуртаг с два противопожарни автомобила, като за гасенето му са използвани около 10 000 литра вода.

Спасени от огъня са три намиращи се в близост сгради.

Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 по описа на управлението.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 02 Юни 2021 10:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net