fbpx

Рецидивист от Омуртаг, осъден да лежи в затвор, се укривал в тайник в къщата си /ВИДЕО/

By 16 Март 2021 Прочетена 6067 пъти 0

28-годишен рецидивист от Омуртаг, осъден да излежава в затвор 5 години и половина при първоначален строг режим, се е скрил в специално направен от самият него тайник в къщата си.

На 12-ти март полицаи от Районното управление на МВР в Омуртаг посещават адреса, на който той живеел преди, но при опит за задържане той е открил огън по тях с газовия си пистолет.

28-годишният О.М. живее на тази улица в тази респектираща къща. На двора има няколко агресивно настроени кучета от различни породи. Освен от тях, къщата се охранява и от няколко видеокамери.


Преди е работил като строителен работник и печелил добри пари, с които е ремонтирал и къщата. Почти всички други къщи на тази улица са заключени или пък в тях не живеят хора.

Баба Катя единствено се съгласи да говори с нас през прозореца. Познава го като добро и работливо момче.

Ама заради момичета, но иначе беше много добро момче, способно, завърши в Търново строителен техникум, много способно момче, много добре работи. Баща му има строителна фирма, майка му в Германия работи и му пращаше много пари, първо имаше законна жена, има детенце на 6 годинки, ама тя жената го провали.

казва баба Катя


На 12-ти март полицаите от районното управление са установили, че мъжът се намира в къщата си пристъпват към задържането му.

Намират го в това специално направен тайник-скривалище, откъдето той е стрелял по тях с газово-сигнален пистолет за да осуети задържането си.

Оказал е съпротива при ареста, но въпреки това е задържан, в случая е образувано до съдебно производство по чл. 270 от Наказателния кодекс, като непосредствено след задържането му е извършено претърсване и изземване, като са установени различни видове наркотични вещества. За това е образувано до съдебно производство по чл. 354 "А", ал. 3 от Наказателния кодекс. За престъплението "държане на наркотични вещества", Наказателния кодекс предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 1000 до 5000 лв., докато за престъплението по чл. 270, ал. 1 от Наказателния кодекс се предвижда лишаване от свобода до 3 години или глоба от 500 до 2000 лв.

заяви прокурор Мартин Кузманов - говорител на Районна прокуратура - Търговище

28-годишният мъж вече е приведен в следствения арест в град Шумен.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 16 Март 2021 15:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net