fbpx

Трима мъже с фалшиви шофьорски книжки установиха при акция в Търговищко

By 11 Ноември 2020 Прочетена 1350 пъти 0
Трима мъже с фалшиви шофьорски книжки установиха при акция в Търговищко Трима мъже с фалшиви шофьорски книжки установиха при акция в Търговищко снимка: КИС 13

По време на специализирана полицейска операция в град Омуртаг са установени трима водачи, управлявали с фалшиви шофьорски книжки. За случаите съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище

В хода на акцията са установени трима мъже от село Камбурово. 20-годишен мъж е управлявал "Фолксваген Голф", 55-годишен мъж – лек автомобил със същата марка, и 19-годишен мъж - лек автомобил "Опел Вектра". Трите превозни средства са били с търговищка регистрация.

Тримата водачи са представили свидетелства за управление на МПС, издадени в Република Полша. При извършената проверка е установено, че и трите документа са неистински и водачите са неправоспособни. 


Представените от тях свидетелства за управление на МПС са иззети по надлежния ред. 

По случаите са образувани три бързи полицейски производства по чл. 316 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг – за съзнателно ползване на неистински официален документ.  За случая е уведомен прокурор от Териториалното отделение в Омуртаг към Районна прокуратура-Търговище.

В хода на специализираната полицейска операция, проведена на 10 ноември за времето от 8 до 14 ч, на територията на гр. Омуртаг са проверени 28 лица и 21 МПС. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 11 Ноември 2020 11:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net