ВИДЕО: Как стопани от поповско село са превърнали дома си в своеобразен зоопарк

By 28 Март 2022 Прочетена 7279 пъти 0

Адресът, на който отиваме е село Марчино, община Попово, област Търговище.

В селото живеят около 70 души. А едно семейство там е превърнало дома си в птичи зоопарк. Отделно имат и животни, към които се отнасят с огромна грижа и любов. 

В двора на Стоян и Марияна има над 15 вида пауни, десетина вида фазани, много породи гълъби, зайци, риби и дори хамелеон и игуана.

По професия Стоян е зоотехник, бил е два мандата кмет на съседно село, а сега е арендатор на земи в района. Съпругата му Марияна пък работи в селския магазин. А внучката Ивана е наследила нежността към животните от тях. Всичко започва преди 25 години с няколко гълъба.

РЕКЛАМА


П
лътно до дядо и баба е петгодишната Ивана, която няма търпение да гушне някое малко пиленце или да се порадва на яйчице. Има си и свои любимци. 

Животинското царство се е превърнало в местна забележителност. В стопанството има строг ред и правила, всеки вид животно си има своя клетка и разнообразна храна. Както и подобаващо медицинско обслужване. Такова хоби не е евтино. Грижливият стопанин обаче се отнася с животните като със свои деца и членове на семейството.

Вратата на семейството е винаги отворена за всеки, който обича животните. А в двора им има и малък домашен параклис на името на Света Богородица.

Вижте цялата история във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(1 Vote)
Последно променена в Понеделник, 28 Март 2022 18:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net