Шофьор и пътник са задържани в Попово за употреба и притежание на наркотици

By 10 Април 2024
На 9 април около 21:30 часа на улица "Земеделска" в Попово са проверка е спрян лек автомобил "БМВ 320". На 9 април около 21:30 часа на улица "Земеделска" в Попово са проверка е спрян лек автомобил "БМВ 320". Снимка: КИС 13

Двама мъже са задържани в Попово снощи за управление на превозно средство под въздействието на наркотици и притежание на такива.

За случая съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 9 април около 21:30 часа на улица "Земеделска" в Попово са проверка е спрян лек автомобил "БМВ 320" с великотърновска регистрация.

Превозното средство е собственост на 22-годишен мъж от град Стражица, който е шофирал.

В хода на направената проверка с техническо средство "Drager Drug Test 5000" e установено, че водачът е под въздействието на наркотичното вещество метамфетамин. Мъжът е отказал да предостави кръвна проба за изследване.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Установено е още, че 20-годишен мъж също от Стражица, който е пътувал в автомобила, държи в себе си суха тревиста маса. При направения полеви тест е констатирано, че става въпрос за канабис.

Веществото е иззето по надлежния ред.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в Районното управление в Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.