fbpx

143 години Свободна България: Как отбеляза празника Разград /ВИДЕО/

By 03 Март 2021 Прочетена 1682 пъти 0

Днес честваме 143 години от Освобождението на България от Османско владичество.

На този ден през 1878 година в Истанбул е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и Османската империя, с който се слага край на войната и се създава Третата българска държава.

Днес отдаваме почит на героите, които са се жертвали за Свободата на България. По случай националния празник в цялата страна бяха поднесени венци и цветя.

Десетки граждани се стекоха на площад "Възраждане" в Разград за честването на 143 години от Освобождението на България от Османско владичество. В знак на прознателност, пред Мавзолея – костница бяха поднесени венци и цветя от институции, организации, партии и граждани.


Празникът в Разград започна с церемония по издигане на националния флаг от двамата нови почетни граждани д-р Ангелина Миткова и Кънчо Върбанов.

След това по случай трети март кметът на Разград Денчо Бояджиев произнесе слово, в което изтъкна готовността на българския народ да отстоява свободата си.

Поздрав към всички разградчани отправиха с изпълнение танцьорите от Капанския ансамбъл.

Тържествената церемония на площад Възраждане завърши с поднесяне на венци и цветя пред мавзолея костница в знак на признателност към загиналите за свободата на България.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Март 2021 19:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net