fbpx

66 души са били евакуирани от закъсали автомобили в Разградско днес /ОБЗОР, ВИДЕО и СНИМКИ/

By 06 Февруари 2020 Прочетена 703 пъти 0

32 души са били евакуирани от закъсали в преспите автомобили в Разградско. Други 34 пък са били спасени от закъсал автобус.

От пожарната са осигурили верижен автомобил за извозване на нуждаещите се от хемодиализа от Исперих до Разград, както и съдействие на екипите на Енерго-про на местата, които са останали без ток.

vlcsnap-2020-02-06-20h00m41s428.jpg


Обстановката в община Разград вече се нормализира и не е необходимо обявяване на бедствено положение. Без електричество днес останаха 6 села - Балкански, Мортагоново, Побит камък, Ушинци, Черковна и Недоклан, а 7 населени места бяха без вода.

Основните пътни артерии в Разград са почистени, като усилията са насочени към малките улици.

rz2.jpg


Тротоарите са разчистени от служители на Общинско предприятие "Паркстрой" ръчно и с наличната техника. От Общинската управа напомнят, че почистването на прилежащите тротоари към съответните сгради е задължение на хората, които ги стопанисват или обитават. Бе почистен и участък в района на обръщалото към ЖП гарата, тъй като се затрудняваше достъпът на гражданите, които искат да използват този транспорт.

В почистването на селата в общината са ангажирани и местни хора и собственици на машини.

Междувременно Министърът на образованието по предложение на Регионалното управление на образованието в разград издаде заповед с която се обявяват за неучебни за училищата от област Разград дните 6 и 7 февруари, като учебното съдържание следва да бъде преструктурирано.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 06 Февруари 2020 20:02
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net