77 деца са били на отчет в Детската педагогическа стая в Разград през 2017

By 16 Март 2018 Прочетена 1537 пъти 0

На насрочената за 27 март сесия на Общинския съвет в Разград ще бъде приет отчетът за дейността на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

По данни на Районното управление на МВР през миналата година са установени 25 такива престъпления. Извършителите са 29 или малко над 13% от всички нарушители.

На отчет в Детска педагогическа стая през периода са били водени 77 деца. Районна прокуратура е образувала 18 преписки и наблюдавала 14 досъдебни производства срещу 22 лица.

Районният съд се е произнесъл спрямо непълнолетни с 3 присъди пробация и продължава производствата срещу още 8 деца. В Местната комисия са получени 35 преписки за противозаконни деяния от Районната прокуратура, съда и полицията в Разград. Образувани са и 31 възпитателни дела.

Кражбите на лично имущество са 19 като става дума предимно за пари и мобилни телефони. Нарушенията на Закона за движение по пътищата са 7, а побоите и нанесени телесни повреди са 4. Има установени и случаи на блудствени действия, увреждане на лично и обществено имущество, закана на длъжностно лице и неспазване на Закона за българските лични документи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net