Апел на Областния щаб: Училищните лекари да помогнат на болниците в Разград и Исперих /ВИДЕО/

By 27 Ноември 2020 Прочетена 2420 пъти 0

Областният кризисен щаб в Разград призова медиците в училищата да помогнат на болниците в Разград и Исперих.

Лечебните заведения са много натоварени, персоналът е на предела на силите си и има болни лекари и медицински сестри. Затова от Областната администрация отправят апел към общинските ръководства да проведат срещи с училищните медици и да ги убедят да се включат в борбата с COVID-19.


Област Разград продължава да е в "червената зона", но не е достигната заболеваемост от 600 на 100 000 души население, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Към момента този показател за региона е малко над 414. Регистриран е спад от 13,4 % спрямо предходните две седмици, но болниците в региона са все така натоварени.

От МБАЛ "Св. Иван Рилски" алармират, че имат сериозни проблеми с недостига на медицински персонал заради многото заболели или поставени под карантина. В МБАЛ - Исперих около 70% от капацитета на леглата е зает от случаи на болни от коронавирус. Там също има проблеми с недостига на персонал.


Според направена в училищата на областта анкета 4,5 % от учениците не разполагат с нужните устройства или интернет връзка, за да се обучават дистанционно. В началния курс този показател е 8%, а в гимназиалния 1%. От Регионалното управление на образованието препоръчват в тези случаи да се търсят варианти за разпечатване и разнасяне по домовете на нужните учебни материали, като кметствата на населени места се включат активно в процеса.

В Областната дирекция на МВР МВР на разположение в момента е по-малко от 60 % от личния състав.

Направени са 1173 проверки по адрес на карантинирани, като са съставени 223 предупредителни протокола и 31 акта за административни нарушения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 27 Ноември 2020 19:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net