БЧК - Разград подпомага уязвими лица с хранителни пакети /ВИДЕО/

By 21 Април 2020 Прочетена 382 пъти 0

Подпомагат с хранителни пакети уязвими лица в Разград.

Инициативата е на Българския червен кръст и е насочена към социално слаби семейства и безработни. Предоставят се 50 хранителни пакета по силата на подписано споразумение между БЧК и голяма хранителна верига.

Набирането на дарения продължава чрез брандирани колички в търговските обекти. От голямо значение за успешната реализация е участието на доброволците на Българския червен кръст.


Междувременно от БЧК в Разград смятат да възстановят дейността на хранителната банка в този момент, когато все повече хора се нуждаят от подпомагане.

Червеният кръст в Лудогорието вече успешно приключи предоставянето на индивидуалните хранителни пакети на допълнителната група нуждаещи се лица, определени от Агенцията "Социално подпомагане". В списъците за Разградска област бяха включени 721 души правоимащи, от които индивидуални хранителни пакети получиха 719 човека, на обща стойност над 53 000 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 21 Април 2020 17:12
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.