Денчо Бояджиев и новият Общински съвет в Разград встъпват в длъжност на 11 ноември

By 07 Ноември 2019 Прочетена 1346 пъти 0
За тогава е насрочена учредителната сесия на новия местен парламент За тогава е насрочена учредителната сесия на новия местен парламент снимка: КИС 13

В понеделник ще се състои учредителната сесия на новизбрания Общински съвет в Разград. Това ще стане по силата на заповед, издадена от областния управител Гюнай Хюсмен.

Предстои полагане на клетва от новите 33-ма общински съветници, от избрания за кмет на общината Денчо Бояджиев, и кметовете на кметства. В местния парламент в Разград влязоха представители на 6 партии и коалиции, като разпределението на мандатите е следното: 8 съветници има ГЕРБ, по 6 - "БСП за България", ДПС и Местна коалиция "Демократична България - обединение", 4 са общинските съветници на "Земеделски народен съюз" и 3 - на Местна коалиция "ВМРО-БНД".


С това разпределение на силите ще бъде избран и нов председател на местния парламент.

В Разградска област в 5 от останалите общини учредителните сесии на новите общински съвети вече приключиха, съгласно заповедта на областния управител, с която бяха насрочени. В Исперих има нов председател на Общинския съвет - Бейти Бекир от ДПС, в Самуил също е нов - това е досегашният кмет на общината д-р Бейтула Сали. На учредителната сесия в Кубрат за председател на местния парламент бе избран Хюсеин Юмеров, а в Завет - Ерсин Исмаил. В община Лозница поста си запази Ибрахим Ахмедов - вече за четвърти мандат.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 07 Ноември 2019 16:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net