fbpx

Двама са задържани при специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР - Разград

By 24 Март 2023 Прочетена 1231 пъти 0
Двама са задържани след специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР - Разград Двама са задържани след специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР - Разград снимка: ОДМВР - Разград

Двама души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград.

За резултатите от спецоперацията съобщава Областната дирекция на МВР в Разград.

В търговски обект /смесен магазин/ в лознишкото село Каменар са намерени и иззети списъци с имена на лица, организирани да гласуват срещу имотна облага за определена политическа сила. Част от лицата са записани като "колебаещи се", други – като "пътуващи". Установени са бланки документи на общинска администрация Лозница, които служат за промяна на адресна регистрация с цел лицата да упражнят правото си на вот в село Каменар. Сред заявленията има и такива, "подадени и подписани" от хора, живеещи в чужбина. Открити са и 10 попълнени документа с конкретни имена на лица.

Образувано е досъдебно производство по чл.167, ал.3 от НК. Разследването цели да установи защо тези хора не са подали заявленията си лично в общината, а в местния магазин, кой е полагал подписите или ги е уговарял да гласуват за въпросната партия. Продължават процесуално-следствените действия на място и разпитите на свидетели.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

По данни за незаконно добити дърва са извършени претърсвания в частни имоти в селата Ясеновец и Студенец. Намереното количество е общо 33 кубика дървесина без контролна горска марка и документи за произход.

Водач от село Стражец опитал да подкупи полицейски служители в град Исперих. Управляваният от него товарен автомобил "Рено Мастер" е спрян за проверка до бензиностанция по път II-23. За да не извършат униформените действие по служба – съставяне на акт за нарушение по чл.147, ал.1 от ЗДвП, 50-годишният шофьор опитал да пъхне банкнота от 20 лв в джоба на единия от служителите. Задържан е в РУ-Исперих, а по случая е започнато бързо производство по чл.304 А, предл.3 от НК.

11 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Пътна полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 6 заложни къщи, 5 пункта за черни и цветни метали, 17 сборища, 10 заведения и 16 търговски обекти.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 336 лица и 269 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 26 акта и 50 фиша. Образувани са пет досъдебни производства и две бързи производства. Общо установените престъпления са 11. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 19, а две са издирени.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 24 Март 2023 15:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net