Две сериозни аварии заради дъжда в Разградско

By 08 Октомври 2017 Прочетена 1985 пъти 0
В част от Исперих е нямало ток през нощта, Радинград пък е без вода В част от Исперих е нямало ток през нощта, Радинград пък е без вода КИС 13

Обстановката в Разградска област, вследствие на сериозните валежи, което пада вчера и днес, е белязана от две сериозни аварии.

Количеството дъжд, което е паднало над Разградско е 64 л./кв.м.

Всички пътища са нормално проходими, като няма затворени такива, с изключение на пътя Разград - Търговище, който се реконструира основно вече повече от 2 месеца.

Областна администрация - Разград съобщава, че между 17:00 часа на 7 октомври и 09:45 часа на 8 октомври без електричество са били една трета от жителите на град Исперих. Аварията вече е била отстранена.

По информация на оперативния дежурен в Областния съвет за сигурност обаче без вода остава село Радинград, където е възникнал проблем с водопровод в полето край селото. Тежките метеорологични условия спират намесата на екипите за поддръжка и към 11:00 часа все още аварията не е отстранена. За жителите на Радинград са осигурени водоноски.

За периода е регистрирано само едно произшествие - вчера около 10:57 часа на телефон 112 е постъпил сигнал към Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Разград за пожар в къща в село Ясеновец.

В следствие на него са унищожени бяла, черна и компютърна техника, както и малка част от мебелите. Опушена е била единствено 20 квадратни метра стена.

Причина за пожара е била неправилното ползване на нагревателни уреди. Пострадали при инцидента няма.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net