Фигури на деца до пешеходни пътеки предупреждават водачите в Разград

By 22 Май 2021 Прочетена 1358 пъти 0
Фигури на деца до пешеходни пътеки предупреждават водачите в Разград Фигури на деца до пешеходни пътеки предупреждават водачите в Разград снимка: Община Разград

Нова мярка за превенция на пътно-транспортните произшествия реализира Община Разград.

На тротоарите на оживени пътни участъци в близост до три учебни заведения преди пешеходни пътеки бяха поставени цветни фигури на деца в реален ръст. Целта е да се насочва вниманието на шофьорите, че се намират в район, в който има учебно заведение и трябва да съобразят скоростта си и да са внимателни и отговорни към малките участници в движението.


Цветните детски фигури се намират на бул. "Априлско въстание", в близост до ОУ "Н.Й.Вапцаров"; на ул. "Странджа", недалеч от ОУ "Никола Икономов", както и до СУ "Христо Ботев".

Закупуването и инсталирането на трите предупредителни фигури бе включено в Бюджет 2021 на Община Разград по предложение на общинския съветник Калоян Монев.

С тях общо предупредителните детски фигури в Разград стават 4, като първата бе поставена през 2019 година, отново по инициатива на Калоян Монев. Тя се намира пред ОУ "Васил Левски".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 22 Май 2021 15:50
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net