Хванаха крадците на пътни знаци в Разград, прокуратурата пита ОПУ защо е бил забавен сигналът /ВИДЕО/

By 11 Март 2021 Прочетена 2668 пъти 0

Криминално проявени баща и син от село Стражец са задържани за кражбата на пътни знаци в Северната индустриална зона на Разград.

Съпричастността им към извършеното престъпление е установена след бързи оперативно-издирвателни действия.

По информация от Областната дирекция на МВР, изрязани и задигнати били 10 стоманени стълба с монтирани върху тях 18 пътни знака. В хода на образуваното досъдебно производство са разкрити извършителите на криминалното деяние – баща и син от село Стражец. Те използвали откраднатите тръби за ограда в имота им.


След като случилото се доби широк обществен отзвук, те започнали да развалят оградата с цел да укрият инкриминираните вещи. Макар намирането им да бе затруднено от снежната покривка в региона, криминалистите успяха да стигнат до извършителите за по-малко от 24 часа. 59-годишният баща има 13 регистрации за кражби и хулиганства, а 34–годишният му син е с 5 прояви за кражби, телесни повреди и отвличане. 
В момента се намира в изпитателен срок на постановена присъда за последното си криминално деяние.

Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми за крупната кражба, с която са нанесени щети за близо 5000 лева на държавата.


Междувременно, с постановление на окръжния прокурор Тихомир Тодоров, е назначена проверка по случая като се дава 10-дневен срок на Областната дирекция на МВР да изясни защо от Пътно управление Разград, след като са установили липсата на знаците на 5 март, са изпратили доклада три дни по-късно.

Окръжният прокурор пита защо няма устно уведомяване на полицията и какви са, като цяло, причините, довели до забавяне на процесуално-следствените действия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 11 Март 2021 18:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net