КИС 13 излъчва НА ЖИВО от Разград на Националния ни празник

By 28 Февруари 2021 Прочетена 2071 пъти 0
КИС 13 ще излъчва на живо от Разград на Националния ни празник КИС 13 ще излъчва на живо от Разград на Националния ни празник снимка: Община Разград / архив

Разград отбелязва Националния празник на България - 3 март с няколко прояви, които ще бъдат съобразени с противоепидемичните мерки.

От Общината съобщават, че по повод празника от 10:00 до 17:00 часа музейните обекти в Археологическия резерват "Абритус" ще бъдат отворени за посетители. Става въпрос за Интерактивния музей и археологическата експозиция "Абритус".


Първото мероприятие по случай 3-ти март ще се проведе, по традиция, на площад "Възраждане" от 11:30 часа. Там ще състои Ритуал по издигане на националното знаме на Република България от новите почетни граждани на Разград, които бяха удостоени със званието на 28 януари тази година.

Отново на площад "Възраждане" ще има и кратка празнична програма с участието на Капанския ансамбъл, а след това Разград ще се преклони пред паметта на загиналите за Освобождението ни с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея-костница и Войнишкия паметник.

Всичко това ще бъде излъчено НА ЖИВО по телевизия КИС 13, като предаването се очаква да започне в 11:30 часа.


В 12:00 часа пък от площад "Възраждане" се очаква да тръгне рокерско шествие под надслов "Паметта на поколенията", което се очаква да завърши в село Езерче.

Предвид епидемичната обстановка от Община Разград съобщават, че тази година няма да се провеждат събития на закрито.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 28 Февруари 2021 13:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net