fbpx

Ключови зони на Разград ще се сдобият с безплатен Wi-Fi

By 16 Септември 2019 Прочетена 759 пъти 0
Това ще стане по проект, финансиран от Европейската комисия Това ще стане по проект, финансиран от Европейската комисия снимка: КИС 13

В Разград изграждат Wi-Fi зона, която жителите на 7 района ще могат да ползват безплатно.

Това ще стане по проект, финансиран от Европейската комисия. Става дума за външно покритие на интернет, което ще може да се ползва в градските зони за отдих и парковете.

Безплатният интернет ще покрие над 80 000 кв.м. площ, като зоните, в които ще се предоставя, са централната градска част, Градският парк, двата парка в жилищен комплекс "Орел", кварталът край Водната централа, районът на Регионалната библиотека и зона "Абритус".

Кметът д-р Валентин Василев изтъкна, че Разград е една от 63-те общини, които са успели да подпишат споразумение с Европейската комсиия за изграждане на безплатна уай фай зона. Така на практика се осигурява на всеки жител на града възможност безплатно да ползва интернет, като се намира в района на зоните. По този начин, освен пряка полза от безплатен интернет, ще има и друг положителен ефект - повече хора ще имат стимул да посещават парковите зони.

Очаква се реализацията на проекта за изграждане на безплатна интернет зона да отнеме 30 дни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 16 Септември 2019 16:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.