fbpx

Кметът на Разград се срещна с директора на българското училище във Вашингтон

By 13 Юли 2017 Прочетена 1486 пъти 0
Бойка Попова придружена от писателя Валентин Йорданов, директора на ОУ "Васил Левски" в Разград Диана Първанова, спордния деятел Здравко Душков и началника на отдел "Образование" в Община Разград Елка Драмалиева Бойка Попова придружена от писателя Валентин Йорданов, директора на ОУ "Васил Левски" в Разград Диана Първанова, спордния деятел Здравко Душков и началника на отдел "Образование" в Община Разград Елка Драмалиева Община Разград

Кметът на Разград д-р Валентин Василев се срещна днес с директора на българското училище във Вашингтон Бойка Попова.

Тя бе придружена от писателя Валентин Йорданов, директора на ОУ "Васил Левски" в Разград Диана Първанова, спордния деятел Здравко Душков и началника на отдел "Образование" в Община Разград Елка Драмалиева.

По време на разговора бяха обсъдени съвместни инициативи, които биха допринесли за връзката между разградските деца и българчетата в САЩ.

Гостите разказаха за дейността на преподавателите зад граница, интереса към българските традиции и фолклор и за това, че общността там съхранява спомена за България.

От своя страна д-р Валентин Василев приветства своите гости и им подари каталози и книги за български исторически личности, които да отнесат в библиотеката на училище "Христо Ботев" във Вашингтон.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net