Лекарите в Разград излязоха на протест

By 28 Юни 2017 Прочетена 1460 пъти 0

40 лекари от многопрофилната болница в Разград излязоха днес на протест в защита на изпълнителния директор на лечебното заведение доктор Марин Керчев.

Те се събраха пред входа на болницата цял час преди насроченото за 11:00 часа годишно Общо събрание на акционерите, тъй като получили информация, че ръководството ще бъде сменено.

Лекарите заявиха категоричната си подкрепа за д-р Марин Керчев. Според тях е имало единствено политически мотив за смяна на реководството на болницата, която е една от малкото в страната, които работят на печалба. 

Днес стана ясно още, че 40 лекари и медициски сестри са депозирали молби за напускане в знак на солидарност с ръководството, оглавявано от д-р Марин Керчев. 

Насроченото за 11:00 часа Общо събрание на акционерите в многопрофилната болница не се състоя, тъй като представителят на Министерството на здравеопазването, чрез което държавата е мажоритарният собственик на болницата, се явил замалко, не се регистрирал и си заминал.

Най-вероятно Общото събрание на многопрофилната болница "Св. Иван Рилски" в Разград ще се проведе на втората обявена дата – 14 юли.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net