fbpx

ВИДЕО: Над 12% от населението на област Разград е живяло под прага на бедност през 2020

By 16 Юни 2021 Прочетена 962 пъти 0

Над 12% от населението на област Разград са живели под прага на бедност през миналата година.

Това означава, че на член от тези домакинства средно се пада под 386 лева на месец, сочи ежегодно провежданото наблюдение "Статистика на доходите и условията на живот" на Националния статистически институт. 

Спрямо предходната година размерът на линията на бедност за областта нараства с 6%, а относителният дял на бедното население намалява с 8.6%.


Най-голям брой лица изпитват ограничения по отношение на осигуряване на средства за отопление на жилището, при организиране на едноседмична почивка извън дома, както и при посрещането на неочаквани разходи. Над 18% от домакинствата в област Разград срещат затруднения при плащането навреме на разходите, свързани с жилището. Успоредно с това 2.4% от лицата не могат да си позволят телефон, включително мобилен, 3.9% - цветен телевизор, а 5.8% - автоматична пералня.

През 2020 година блзио 31% от населението на област Разград живее с материални лишения, което характеризира областта като територия с един от най-високите показатели в страната.

Около 34% от населението в Разградско живее в риск от бедност и социално изключване, като за цялата сатрана този дял е малко над 32%.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 16 Юни 2021 20:12
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net