ВИДЕО: Над 6,1 милиона лева предлагат да бъде план-сметката за чистота в Община Разград

By 14 Декември 2021 Прочетена 1115 пъти 0

Над 6,1 милиона лева да бъде план-сметката за чистота и третиране на битовите отпадъци в Община Разград.

Това предлага кметът Денчо Бояджиев за одобрение от общинските съветници на последното за годината заседание на местния парламент на 23 декември. Направен е анализ за необходимостта от нов размер на такса "Битови отпадъци".

Тъй като план-сметката за тази година не беше одобрена както и предложените нови размери на такса битови отпадъци, се получи нарастване на неразплатените средства спрямо 2020 като се очертава недостиг от около 1 700 000 лева. Те следва да се добавят към разходната част на бюджета на община Разград за 2022.

РЕКЛАМА


Близо 4 300 000 лева е очакваното изпълнение на приходите от такса смет до края на годината, което не съответства на обема и стойността на предоставените от Община Разград услуги за третиране на битовите отпадъци и поддържане чистотата на населените места.

Ако останат действащите размери на такса "Битови отпадъци" ще се запази тенденцията от последните години за натрупване на неразплатени средства към изпълнителите и дължимите отчисления, а с това следва увеличаване на дефицита в дейност "Чистота" и опасност от нарушаване на съществуващата организация по поддържане чистотата на населените места в община Разград.

Поради тези причини, с депозираната докладна записка се предлага такса "Смет" за 2022 да се начислява според количеството отпадък, измерен с вместимостта и броя на заявените за ползване съдове за битови отпадъци. При обективна невъзможност да се определи количеството, таксата да се начислява пропорционално на предполагаемия обем на отпадъците на база данъчната оценка на имота.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 14 Декември 2021 15:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net