fbpx

Намалява броят на осиновяванията в област Разград /ВИДЕО/

By 01 Октомври 2020 Прочетена 482 пъти 0

Намалява броят на осиновяванията в област Разград.

Докато през миналата година са били осиновени 13 деца, то през 2020 към настоящия момент данните сочат, че само 3 деца са осиновени от български граждани.

В регистъра на кандидат-осиновители, воден от Регионална дирекция "Социално подпомагане" са вписани 1505 семейства от цяла България, като 19 от тях са с постоянен адрес на територията на област Разград. 19 са и децата, които към момента са вписани за осиновяване. От тях здрави са 5, а 14 имат трайни увреждания.


Досега през тази година само 3 деца са осиновени от български граждани. През 2019 в регистъра за пълно осиновяване са били вписани 15 деца. От тях 11 са осиновени от български граждани, а 2 - от лица с обичайно местопребиваване в чужбина.

Според анализа от Регионална дирекция "Социално подпомагане", спадът в броя на осиновяванията е свързан най-вече с намаляване на изоставените деца. Вече 5 години в област Разград няма институция за тяхното настаняване.

Ако майката вземе решение да изостави детето си, то отива временно в приемно семейство, докато бъде осиновено.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 01 Октомври 2020 15:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.