Назначават 35 домашни помощници, които ще се грижат за 220 души в община Разград

By 21 Април 2020 Прочетена 948 пъти 0

Набират 35 домашни помощници, които ще се грижат за 220 души в община Разград.

Това ще стане с изпълнение на дейности по процедура "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Съгласно сключено допълнително споразумение във връзка с извънредното положение в страната заради COVID-19, на трудови договори до 31 декември 2020 година ще бъдат назначени 35 домашни помощници, които ще се грижат за 220 човека. В момента по изпълнявания проект работят 16 души персонал, които обслужват 130 потребители.


Ангажиментът на домашните помощници е доставка на храна и продукти от първа необходимост, вклщчително лекарства, както и заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

Целевите групи, които попадат в обхвата на процедурата възрастни хора над 65-годишна възраст с ограничения или невъзможност за самообслужване; хора с увреждания и техните семейства; възрастни в риск - в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот, както и в случай, че лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID-19.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 21 Април 2020 13:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net