Нов пациент с COVID-19 от Ясеновец се лекува в Русе

By 10 Юни 2020 Прочетена 3013 пъти 0
Нов пациент с COVID-19 от Ясеновец се лекува в Русе КИС 13

Жена на 38-годишна възраст от село Ясеновец, област Разград, е шестият пациент с коронавирусна инфекция, който се лекува в Университетска болница "Медика" в Русе.

От около седмица жената се оплаква от намалено обоняние, а от 3-4 дни е със суха кашлица, задух и повишена телесна температура. Лекувана е амбулаторно, но без подобрение.

Вчера следобяд е приета в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ "Медика" в Русе. Направен й е бърз тест за антитела, който се е оказал отрицателен, но от извършената рентгенография и скенер на бял дроб е установена пневмония. Веднага е взета и кръвна проба за PCR изследване, като резултатът, който стана ясен днес, е положителен.


Жената е без придружаващи заболявания и в стабилизирано състояние.

До момента са установени три контактни лица в дома й, а именно нейните съпруг, дъщеря и свекърва. Предстои изясняване на кръга от контактни лица и наличието на епидемична връзка. По нейни данни тя не е била в чужбина, а също така не съобщава за контакт с болни с подобни симптоми. До Русе е транспортирана с личния автомобил, шофиран от съпруга й.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net