Новият директор открил множество нарушения във финансовата политика на Капанския ансамбъл

By 07 Ноември 2017 Прочетена 1871 пъти 0

Нередности във финансовото управление на бившето ръководство на Капанския ансамбъл е установил директорът Светослав Митев.

Днес на пресконференция в Разград кметът д-р Валентин Василев съобщи, че е бил информиран за несъответствията, проблемите и нарушения във финансовата политика на културния институт. За установените нередности ще бъде сезирана Районна прокуратура.

От направената инвентаризация на паричните средства в ансамбъла е установена наличност само на 6 лева. Впоследствие станало ясно, че има липса от 20 хиляди лева, като не е отбелязано как е направен разходът.

"Намерена е липса и на 2000 литра гориво, при преглед на гаража не е открито. Изминати са 2629 километра без пътен лист. За 6000 километра има пътни листи, но няма основания за пътуване. Микробусът е ползван не за това, за което е предназначен.Това е безстопанственост и неправилно поведение на бившото ръководство. Раздавани са на служители служебни аванси в размер на 3-4-8 хиляди лв, остава въпросът какво са правили с тези служебни аванси.", обяви Митев.

Бяха изнесени данни, според които със средства на Капанския ансамбъл са се купували платове, за да се шият костюми за други общини.

"Разходът е от Капанския ансамбъл, а изделията се ползват в други общини. Инвентаризация не е правена, откакто гардеробиерката е на тази длъжност. В командировъчни заповеди фигурират имената на счетоводител, касиер, хигиенистка. За мен това е подправка на официални документи", счита още шефът на Капанския ансамбъл.

Светослав Митев съобщи, че има необходимост от закупуване на озвучителна уредба за ансамбъла, тъй като сегашната е от 1985 година. Годишният бюджет на ансамбъла е 680 000 лева, като той е на разходна сметка и досега се е разчитало на коректността на хората, които го управляват.

Освен за озвучителна уредба, са необходими и средства за по-високи заплати и привличане на млади певци и танцьори.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net