Няма достатъчно деца за разкриване на нова група в детската градина в село Осенец

By 18 Юни 2019 Прочетена 1618 пъти 0
Въпросът беше обсъден на днешните заседания на постоянните комисии към Общинския съвет Въпросът беше обсъден на днешните заседания на постоянните комисии към Общинския съвет снимка: КИС 13

Няма необходимият брой деца за разкриване на група в детската градина в разградското село Осенец.

Въпросът беше обсъден на днешните заседания на постоянните комисии към Общинския съвет, на които беше прочетено становището на общинската администрация във връзка с питане по темата.

Освен недостатчъния брой на децата, недоброто състояние на материалната база също не позволявало детската градина в селото отново да започне да функционира. Проверките на общинската администрация в ГРАО са показали, че действителният брой на децата в Осенец и Дряновец не отговаря на изискуемия в съответната наредба за функциониране на детска градина, поради което децата от тези две села са насочени към Гецово.

Съветниците разгледаха oще докладна записка с вносител заместник-кметът Ердинч Хасанов за допълване на Общинската програма за закрила на детето. Става дума за предоставяне на еднократно финансово подпомагане на деца с изявени дарби от общинските и държавни училища по мерки за насърчаване на творческите им заложби.

Тези и останалите докладни записки ще бъдат обсъдени и гласувани окончателно на предстоящото на 25 юни заседание на Общинския съвет в Разград, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net