Областната администрация в Разград се мести в бившия Дом на народната армия?

By 25 Януари 2018 Прочетена 1383 пъти 0

Министерството на отбраната даде съгласие сградата на бившия Дом на народната армия в Разград да бъде предоставена на Областна администрация.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е уведомил с писмо Областния управител Гюнай Хюсмен, че във ведомството е взето решение да бъде удовлетворено неговото искане. То ще се осъществи с решение на Министерски съвет, с което ще бъде отнето правото на управление на имота публична държавна собственост от Министерството на отбраната, за да премине в управление на Областния управител.

Бившият Гарнизонен военен клуб, по-известен като дом на народната армия е с отпаднала необходимост за военното министерство. Сградата е архитектурно-строителен паметник и е в лошо състояние, сочи докладът на експертите от ведомството. Те са взели предвид и ангажираността на Областната управа да възстанови сградата. 

Намерението е след като бъде извършен ремонт, администрация да се премести в бившия Дом на народната армия. Предстои изготвяне на проект за решение на Министерски съвет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net