Областният управител на Разград участва в заседание на Комитета за наблюдение на ОПРР

By 07 Февруари 2018 Прочетена 1281 пъти 0
Форумът се проведе в София вчера Форумът се проведе в София вчера Областна администрация - Разград

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен участва в 11-то заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, което се проведе в София вчера.

Борислава Уудфорд, представител на Генерална дирекция "Градско и регионално развитие" на Европейската комисия, отбеляза по време на форума, че моментът е ключов за българското правителство и Европейската комисия  по отношение на формирането на бъдещия бюджет и политиката на сближаване в Европейския съюз след 2020 година. През тази годината елементите на финансовите инструменти трябва да станат оперативни, а Фондът на фондовете – функциониращ орган, който да докаже своята добавена стойност в системата.

До края на април 100% от ресурса на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 година, който е в размер на над 3 млрд. лв., ще бъде отворен за кандидатстване от бенефициентите - обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на оперативната програма Деница Николова.

До момента по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 година са обявени общо 13 процедури за кандидатстване на стойност малко над 2,8 млрд. лева. Към момента се отчита 68% договаряне по програмата и 28% разплатени мерки по нея. В изпълнение са 447 проекта, като най-голям процент от тях заемат проектите за енергийна ефективност на публични сгради, следвани от проектите за жилищни сгради, за образователна инфраструктура, за градска среда, социална и пътна инфраструктура. Предстои да бъдат обявени още 3 процедури – за енергийна ефективност в периферните райони, за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания и за развитие на регионален туризъм.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net