Община Разград глобява фирмата по снегопочистване

By 16 Февруари 2017 Прочетена 1622 пъти 0

Глобяват фирмата по снегопочистване в Разград за некачествено изпълнение на дейността.

Това обяви днес на пресконференция кметът на Общината д-р Валентин Василев. По неговите думи, дружеството не се е справило със зимната обстановка според изискванията.

Това е наложило Община Разград да се намеси и привлече допълнително техника и работна ръка. Затова за фирмата ще има санкция, като размерът й ще бъде равен на стойността на ангажираната техника, умножена по три. Така от 160-те хиляди лева, които дружеството трябва да получи за снегопочистване, ще бъдат удържани над 15 хиляди и 600 лева неустойка. 

На пресконференцията д-р Валентин Василев отговори и на нападките на общинските съветници от Реформаторския блок, които във вторник направиха акция, насочена срещу дупките по пътищата. Кметът я определи като проява на предизборна агитация с необосновани изводи за управлението на местната администрация.

Градоначалникът коментира, че няма как да избегне появата на дупки по улиците след снега, но заяви, че Общината е готова за възстановяване на компрометираните участъци. 

Кметът на Разград заяви, че за асфалтова смес са заделени 70 000 лева без ДДС, а за ремонт на участъци от пътната мрежа са осигурени 130 000 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net