ВИДЕО: Община Разград обяви поръчката за ремонт на алеята до "Пчелина"

By 01 Юли 2022 Прочетена 1545 пъти 0

Предстои ремонт на алеята от Разград до зоната за отдих "Пчелина".

От Общината вече обявиха обществената поръчка за проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор.

Целта е с ремонта да се създадат по-добри условия за ползването на велосипеди в зоната за отдих, в синхрон с европейските екотенденции. 

Алеята бе изградена и въведена в експлоатация още през 2007 година за ползване от пешеходци, велосипедисти и хора с увредена мобилност.

Местност "Пчелина" е обособена като атрактивна зона за туризъм, спорт и отдих за жители и гости на Разград, като общата дължина на алеята е 5500 метра.

РЕКЛАМА


С течение на времето и в резултат на метеорологичните условия, характерни за региона, настилката на алеята вече е силно амортизирана. Налице са множество напречни пукнатини и пропадания в отделни участъци. Нарушени са надлъжни и напречни наклони, което пречи за нормалното отводняване. Асфалтовата настилка е силно износена и липсва на места. Банкетите са затревени и разрушени. Хоризонталната маркировка е заличена, а от вертикалната сигнализация има липсващи знаци.

С ремонта, който е с прогнозна стойност около 280 000 лева с ДДС, се цели възстановяване и подобряване на експлоатационните качества на велоалеята.

Оферти на кандидати за изпълнители на ремонта ще се приемат до 13 юли.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 01 Юли 2022 16:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net