ВИДЕО: Община Разград прави общ административен акт за събирането и извозването на битови отпадъци

By 27 Септември 2021 Прочетена 1625 пъти 0

Общината в Разград открива процедура по издаване на общ административен акт за събирането и извозването на битовите отпадъци.

Това включва и обявяване на границите на районите и вида на предлаганите от Общината услуги по поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване през следващата година.

Предлага се на територията на Разград контейнерите за битови отпадъци, разположени в 33 района, които са точно определени, да се събират и извозват ежедневно.


Във всички останали райони на града, които не попадат сред 33-те района, честотата на сметосъбиране ще бъде през ден – 182 пъти годишно, а в хотелските зони на "Пчелина" – 3 пъти седмично, или 156 пъти годишно.

Селата са разделени на групи, като за всяка се предлага определена честота за събиране и извозване на отпадъците, като за някои от селата това ще става в зависимост от сезона.

В момента тече законоустановеният срок, в който заинтересованите лица в производството по издаване на общия административен акт могат да участват чрез предложения и възражения по темата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 27 Септември 2021 18:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net