ВИДЕО: Община Разград предлага да поеме дълг, за да финансира ремонт на културни институции

By 09 Юни 2021 Прочетена 1244 пъти 0

Община Разград организира утре публично обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг за финансиране на проект за енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството.

Става дума за Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев", Музикална школа "Илия Бърнев" и Етнографския музей. Общата стойност на проекта е малко над 825 000 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 572 000 лева, общински дълг – около 193 000 и собствено участие на Община Разград – 60 000 лева.


Основна цел на проекта е подпомагане енергийната ефективност и модернизация на културната инфраструктура в община Разград в подкрепа на развитие на местната общност, основано на знание, творчество и съвместен културен живот.

Специфичните цели са подобряване на материалната база на Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев", Музикална школа "Илия Бърнев" и Етнографския музей, чрез рехабилитация на дворни и прилежащи пространства и закупуване на оборудване, предназначено за повишаване качеството на предоставените от тях услуги.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 09 Юни 2021 17:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net