Община Разград с две номинации за Годишните награди в туризма

By 15 Ноември 2019 Прочетена 1711 пъти 0
Това са археологически резерват "Абритус" и Панаирът на киселото мляко Това са археологически резерват "Абритус" и Панаирът на киселото мляко снимка: КИС 13

Община Разград се включи в борбата за спечелване на Годишните награди в туризма с две номинации.

Това са археологически резерват "Абритус" и Панаирът на киселото мляко.

Археологически резерват "Абритус" кандидатства за отличие в категорията "Туристическа атракция и устойчивост на инвестицията". Обектът е историческа територия от римското наследство, която годишно се посещава от много туристи. Преди няколко години резерватът бе обновен по европейски проект и стана едно от най-привлекателните места за туризъм.


Вече утвърдено като визитна картичка на Разград - Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествените занаяти, също участва за награда в категорията "Духът на България". Това ежегодно културно събитие популяризира местния продукт – гецовското кисело мляко, което вече стана известно по света с уникалните си качества. Панаирът събира и фолклорни състави от много страни на света, които с екзотичните си ритми обогатяват културния живот.

От Община Разград уточняват, че всеки, който иска да подкрепи двете номинации, може да направи това като гласува на страницата на Министерството на туризма до 6 декември.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 15 Ноември 2019 14:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net