ВИДЕО: Разград се готви за паленето на светлините на Коледната елха, КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО церемонията

By 01 Декември 2021 Прочетена 2007 пъти 0

В Разград започна подготовката за запалването на градската Ноледна елха.

Тържеството ще се състои на 6 декември, като телевизия КИС 13 ще го предава НА ЖИВО от 18:00 часа.

По традиция Коледното дърво е поставено на площада пред Общинския културен център. Днес екипи на Общинското предприятие "Ремонтстрой" работиха по укрепване на елхата. С две вишки бяха извършени необходимите дейности по електрическото обслужване на дървото. Бе укрепен и върхът на коледната елха и започна поставянето на някои светещи елементи.

Дървото е високо 11 метра и е дарение от частно лице, жител на Разград. Елхата бе транспортирана от работници от Общинското предприятие "Паркстрой" и поставена до фонтана пред Новия театър с помощта на кран. За настоящите коледни празници ще бъдат украсени площадите "Независимост" и "Момина чешма", като освен Часовниковата кула, са предвидени и нови елементи от ефектна украса – светещ фонтан, 500 флаш светлини по високите дървета по алеята към фонтана с момченцата и 300 светещи тръби "падащ сняг".

РЕКЛАМА


Работниците от ОП "Паркстрой" вече са поставили коледната украса по улиците "Дунав" и "Васил Левски" и бул. "България". В ход е украсяването на по-малки елхи в жилищните комплекси "Орел", "Абритус" и ЖК "Бели Лом". В различни райони на града ще има и билборди с новогодишно поздравление от Община Разград.

За украсата в града ще бъдат използвани около 50 000 лампички. Традиционният детски кът ще бъде в градинката до Художествена галерия "Проф. Илия Петров". Коледните светлини в Разград ще бъдат включвани поетапно.

Кулминацята е на 6 декември от 18:00 часа, когато телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО запалването на светлините на Градската коледна елха и на елементите от двата площада – "Независимост" и "Момина чешма". В тържеството ще участват мажоретки и коледари от Центъра за работа с деца.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 01 Декември 2021 16:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net