fbpx

Община Разград ще разполага с над 5,2 милиона лева за чистота през 2020

By 12 Декември 2019 Прочетена 502 пъти 0
Общинската администрация няма да вдига такса "Битови отпадъци" догодина Общинската администрация няма да вдига такса "Битови отпадъци" догодина снимка: КИС 13

Над 5,2 милиона лева е план-сметката за чистота на Община Разград за следващата година.

Планираният приход от такса "Битови отпадъци" за следващата година е в размер на 3 900 000 лева. Това означава, че се очертава дефицит от над 1,3 милиона лева, спрямо общата стойност на предложената план-сметка. За балансиране на разходите е необходимо да се обезпечи и приходната част с размера на дефицита и на неразплатените средства от 2019.


За следващата година Общинската администрация няма да предложи увеличаване на такса "Битови отпадъци", което предполага план-сметката за дейност чистота да се дофинансира от общинския бюджет - става дума за почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковите и другите територии от населените места, предназначени за обществено ползване. Сметосъбирането в Разград и населените места ще става с близо 2 200 контейнера тип "Бобър". Разходите за дейностите по третиране на битовите отпадъци и поддържане на чистотата на територията само на града са около 4 100 000 лева.

За следващата година е предвидено зимно поддържане на 626 км улична мрежа в населените места, от които 167 километра в Разград с 42 снегопочиствания на сезон.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 12 Декември 2019 20:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.