Община Разград ще стимулира фирми и граждани да се включат в пролетното почистване

By 18 Април 2016 Прочетена 1434 пъти 0

Граждани, фирми и обществени организации ще се включат в кампанията по хигиенизиране в община Разград. Те ще бъдат стимулирани от местната администрация с материални награди.

Кметът на общината д-р Валентин Василев е издал заповед, с която периодът до 28 април е определен за пролетно почистване на населените места. Ще бъдат осигури безплатни найлонови чували и ръкавици и специализирана техника за транспортиране на отпадъци събрани от междублокови пространства, паркове, градини и сервитути на пътни артерии.

На най-добре представилите се в хигиенизирането ще бъдат раздадени награди за първо и второ място. Стойността им ще бъде от 100 до 600 лева в зависимост от това дали става дума за населени места, детски градини или организации и фирми.

Материалната награда за гражданско участие ще се изразява в доставяне на градинска маса и две пейки за обособяване на кът за отдих на стойност до 1000 лева.

След обявения период на кампанията за пролетно хигиенизиране, комисия от Община Разград ще извърши класиране на участниците. Награждаването ще бъде на девети май. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net