Община Разград започна ремонти по тротоарите в града

By 09 Март 2017 Прочетена 1570 пъти 0

Община Разград започна ремонтни работи по тротоарите в града. Преди това е бил избран изпълнителят на обществената поръчка.

Ремонт ще се извърши главно по улица „Бузлуджа“, където ще бъде изцяло обновена тротоарната настилка. Ще бъдат подменени плочите и от двете страни на пътното платно – между булевардите "България", "Априлско въстание" и "Южен булевард".

Ще бъдат ремонтирани и тротоарите пред входовете на блок "Аврора". По този начин ще се обнови настилката в райони, които отдавна са имали нужда от ремонт.

Кампанията може да се разшири, като се обхванат и други части на града, но само при наличие на финансов ресурс, уточняват от Общината.

Предстоят и ремонти на пътните отсечки, където са се отворили дупки след зимния сезон, съобщиха от общинското предприятие "Ремонтстрой". Дейностите ще обхванат улиците "Априлско въстание", "Дунав" и "Странджа".

За целта обаче се изчаква моментът, когато ще се изпълни процедурата по обществена поръчка за доставка на студена смес, за да се запечатат дупките. След полагането й, ще се изчака базите да започнат да произвеждат и топла смес, за да бъдат и с нея обработени дупките за по-траен ефект.

От Общината уточниха, че пътищата в града постоянно се оглеждат за дупки и се следи кои са най-належащите за ремонт участъци. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net