Общински и държавни структури в Разград се подготвят за предстоящия зимен сезон

By 08 Ноември 2019 Прочетена 1154 пъти 0
87 машини ще чистят републиканските пътища в областта от сняг 87 машини ще чистят републиканските пътища в областта от сняг снимка: КИС 13

87 машини ще чистят снега по републиканските пътища в област Разград. Всички институции заявяват готовност да реагират при екстремални зимни условия.

Областно пътно управление има подписан анекс за зимно поддържане на републиканските пътища, очаква се до декември да приключи процедурата по избор на нов изпълнител на обществената поръчка за следващ петгодишен период. Извършена е проверка относно готовността на фирмите, изпълнители на договора към този момент, съобщават от институцията. Установено е, че те разполагат с 87 машини при изискуеми 84, част от техниката обаче в момента е ангажирана с ремонтни дейности. Осигурени са и необходмите инертни материали и химикализа борба със заледяването.


Общините в областта имат договори с пътни фирми за снегопочистване. Населението е подсигурено с дърва за отопление в различните общини между 80 и 100%, като има готовност за отопление и на обществените сгради.

През зимния сезон ще работят 25 аварийни екипа на енергоснабдителното дружество. От Областната дирекция на МВР, пожарната, "Автомобилна администрация" и ВиК са извършили необходимата подготовка за реакция в зимна обстановка. От Центъра за спешна медицинска помощ информират, че разполагат с високопроходими линейки, като очакват скоро да им бъде предоставена още една.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 08 Ноември 2019 17:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net