Общински съвет - Разград ще разгледа годишния финансов отчет на ДКЦ - 1

By 28 Май 2019 Прочетена 854 пъти 0
Финансовият резултат от дейността на ДКЦ - 1 е отрицателен, поради което се набелязват конкретни мерки Финансовият резултат от дейността на ДКЦ - 1 е отрицателен, поради което се набелязват конкретни мерки снимка: КИС 13

Общинският съвет в Разград ще разгледа годишният финансов отчет на Диагностично-консултативен център - 1 за дейността му през миналата година.

Дружеството е със 100% общинско участие.

През 2018 реализираните приходи от дейността на лечебното заведение са в размер на над 545 000 лева. Най-голям дял от постъпленията са от специализираната извънболнична медицинска помощ по договор с РЗОК за повече от 225 000 лева. Следват приходите от медико-диагностичната дейност и платените прегледи и изследвания. През 2018 година дружеството отчита разходи за дейността общо в размер на над 552 000 лева, от които най-голям дял от 68% се пада на възнагражденията и Разходите за осигуровки.

Финансовият резултат от дейността на ДКЦ - 1 е отрицателен, поради което се набелязват конкретни мерки. Клиничната лаборатория, която като структура на дружеството е задължителна за неговата дейност, регистрира през годините загуби независимо от предприетите мерки. В тази връзка се появява възможността за преобразуване на лечебното заведение от диагностично-консултативен център в медицински център. Ако това бъде направено ще отпадне необходимостта от поддържане на 10 специализирани кабинета и клинична лаборатория.

Въпреки полаганите усилия за привличане на медицински специалисти от други населени места кадровият проблем остава сериозен и затова се обмисля промяна на статута на лечебното заведение.

Годишният финансов отчет на дружеството ще бъде разгледан на 30 май на редовното заседнаие на Oбщинския съвет, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО от 13:30 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.