Отварят детски полицейски управления в Разградско

By 13 Май 2016 Прочетена 1075 пъти 0

Деца от 5 училища в Разградска област ще се запознават с професията на полицая.

Това ще стане чрез детски полицейски управления, които ще отворят врати на 16 май в Разград, Исперих, Кубрат, Завет и Лозница.

Поне веднъж седмично децата ще имат "час на полицая" с лекционни и практически занятия. Целта е да се формира чувство на уважение към законността и реда, към човешкия живот, да се възпитат децата в нетърпимост към проявите на насилие, агресия и хулиганство.

Учениците първо ще се запознаят с дейността на охранителна полиция. Те ще научат и как се оказва долекарска помощ, ще слушат лекции за вредите от тютюнопушенето, алкохола и дрогата. Сериозно внимание ще бъде обърнато на пътната безопасност, както и какви са начините за лична защита при нападение. Предвидени са и часове по криминалистика, в които децата ще разберат как се събират доказателства.

В часовете на полицая ще участват инспектори от Детска педагогическа стая, служители от група "Охрана на обществения ред" и "Пътна полиция".

Освен лекции ще има практически занятия, викторини и ролеви игри.

Предвидени са родителски срещи с участие на полицаи по проблемите, касаещи възпитанието и сигурността на децата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.