Панорама на гимназиите се провежда в Разград

By 09 Юни 2016 Прочетена 1512 пъти 0

Панорама на средните училища бе открита в Разград. Домакин на форума е Общинският културен център.

На рекламните щандове на гимназиите, ученици и родители могат да получат подробна информация за възможностите на местните училища.

В панорамата участват 10 учебни заведения от областта. Организатори на това четвърто поред издание са Регионалният инспекторат по образование и Центърът за кариерно ориентиране в Разград.

Представени са профилирани и професионални гимназии, които приемат ученици след завършен 7 и 8 клас за учебната 2016-2017. През тази година местата за прием в училищата след седми клас са 530 в общо 20 паралелки.

По график ученици от всички основни училища посещават панорамата. Кандидат-гимназистите и техните родители получават актуална информация относно видовете и формите на обучение, специалностите, учебните планове и всичко, което ги интересува. Много от родителите питат за материално-техническата база на съответното училище и за професиите, на които ще се обучават децата им.

По време на панорамата те получават информация и за балообразуването, за срока на обучение, за свидетелствата и сертификатите, които се получават след завършване. Посещаващите панорамата ученици се запознават и с извънкласните дейности, които предлагат училищата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net